Invent

Početna Strana


100 Delfin priprema i ritual pred trku 2. Avgusta

U hodniku ispred vrata mog apartmana, stoji znak: “Stres i napetost je nešto što mi stvaramo sami. Vi ste već uspeli da dodjete na Olimpijske igre, gledajte na ovo kao priliku i izazov!” … prilika I izazov… to mi se svidja.

Čekajuci moju sledeću priliku

U slobodno vreme obično spavam i idem na bazen na trening centru “Eton Manor” u Olimpijskom parku. U tom kompleksu se nalaze tri montažna bazena, Olimpijske veličine, 50m za treninge, na koje možemo da odlazimo da radimo na čemu god je potrebno. Tamo odlazim da bi izbegao gužvu na glavnom bazenu.

Prva srpska štafeta na OI

Iako smo osvojili 13.mesto, svakako je veliki uspeh za srpsko plivanje i sama činjenica da su se srpski plivači prvi put u istoriji olimpijskih igara kvalifikovali da plivaju štafetu. Moto Olimpijskih Igara: “Najvažnija stvar olimpijskih igara nije pobeda nego učestvovanje, kao što i u životu nije uvek najvažnije trijumfovati nego se boriti.” … i za našu zemlju mi smo se borili najbolje što smo umeli.

Život u selu

Iz bezbednostnih razloga, moram da kažem da ne bi trebalo da dajemo previše detalja o selu, niti da postavljamo fotografije sela dok se Olimpijske igre u potpunosti ne završe, ali ja ću dati sve od sebe da Vas uputim što više u okviru onoga što smem da kažem. Stigao sam u selo 23. jula, samo 6 dana pre prve trke i oseća se puno uzbudjenja i napetosti u vazduhu.

Ceremonija otvaranja

Svečano otvranje počinje večeras, i trebalo bi da bude prilično uzbudljivo, kao I uvek. Ispostavilo se da glasna “Ibica” muzika koja se čula noću je bila proba ceremonije, a ja očekujem da ce biti I nekih helikoptera uključenih u show, uzevši u obzir da lete napred-nazad ovih poslednjih par dana.

Nove slike iz sela

Svakog dana kačiću nove slike sa Olimpijskih igara. Pratite moj blog i galeriju slika.

Pripremni kamp

Olimpijski plivači kluba Wolverine odlaze u posetu Santa Olaya-I ,u Spaniju radi 9-odnevne aklimatizacije pre odlaska u London.
Lista plivača uključuje: kineskog Wu Peng-a, irskog Barry Murphy-ja, George Bovell-a sa Trinidada I Tobaga, barbadoskog Bradley Alley-a I mene, kao I trenere Mike Bottom-a I Mark Hill-a.

Moje vreme u Mičigenu…

U martu ove godine, ja sam se radikalno preselio u Ann Arbor, Mičigen, da treniram sa svojim starim trenerom sa Berklija, Majkom Botomom. Ovo je nešto što sportisti uglavnom ne rade, I uprkos mnogima koji nisu mogli da razumeju takav potez, moja trenutna plivačka karijera je zavisila od toga.

Back in time for London!.

Prošlo je otprilike 2 godine od nefunkcionisanja, ali moj vebsajt je je konačno proradio,I to na vreme za Olimpijadu! Oni od vas koji su posetili moj poslednji vebsajt znaju da ovaj estetski tradicionalno poredjen sa mojim prethodnim,ali zato što izgleda dobro,ne znači da I radi dobro! Šalu na stranu,bilo mi je teško da uradim to sam.

A race is a work of art that people can look at and be affected in as many ways as they’re capable of understanding.

Steve Prefontaine

Cavic breaks Phelps record
Milorad Cavic, 50 m Zlatna Medalja ,Rim 2009
100m Butterfly final - Beijing 2008

Milorad Cavic Twitter

Sponsors

Special Thanks

Visit also our social profiles:

Scroll to top